***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Новите шофьори няма да могат да карат след 22.00 ч. Отпада забраната за украинско зърно


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 септември   

 

„ Предлага се ограничаване в мощността на колите, които младите водачи могат да ръководят през първите две години, и да имат възбрана да карат през нощта. Мотивите за последното бяха, че статистика сочи, че 12-13 % от злополуките са провокирани от нови водачи, а нощно време този % нараства двойно ", разяснява в " Кой приказва? " по Дарик радио Илия Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия.

***

Забраната за импорт на зърно от Украйна беше лишена от каквато и да било икономическа логичност по ред аргументи. Това написа във Facebook икономистът Никола Филипов. 

Първо, от нея губеше и занапред щеше да губи крайния консуматор, поради по-високите цени на създадената продукция. И то най-застрашените от беднотия обществени групи. Оттук може да се доразвие и тезата, че едно задържане на високите цени на храните може да ни отдалечи от Еврозоната поради поддържането на по-висока инфлация.

***

***

„ Той не се поддава на това предизборно говорене с изясненост, че мандатът му на този пост е извънредно къс. 

Той се държи по този начин, както един министър председател би трябвало да се държи в тази обстановка. Дава успокоение на обществото и на бизнеса. 

Дава позитивен сигнал към сътрудниците ни в Европейски Съюз, най-много към вложителите в българската стопанска система, тъй като пред нея има доста огромни благоприятни условия. 

Денков излъчва непоклатимост, убеденост и успокоение в обществената си връзка “.

***

Забраната за импорт на украинско зърно, която служебният кабинет изиска от Европейска комисия, все още е нанесла вреди на хазната в размер на 146 млн. лева от невнесено Данък добавена стойност. Ако възбраната продължи до края на годината, чакаме вреди от 40 млн. лева на месец.

„ Блокират освен украинското зърно. Блокират преработвателите, които имат едни от най-големите мощности в района, чийто експорт е основна част от Брутният вътрешен продукт. Блокират достъпа на най-бедните до евтини хранителни артикули, поради поддържаната висока - над пазарна - цена на суровините. Блокират България за еврозоната, поради поддържаната висока инфлация.

Блокират осъществяването на бюджета. Блокират България, поради политическите ползи на Радев, Възраждане и Българска социалистическа партия “, написа икономистът Евгений Кънев.

***

Австрия отхвърли апела на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да вдигне ветото си за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство за свободно придвижване с изказванието, че сега няма смисъл от разширението на безвизовата зона, заяви онлайн изданието " Юрактив ".

***

„ Тази нощ в региона на град Евпатория бе погубен комплекс за противовъздушна защита „ Триумф ", чиято стойност е 1,2 милиарда щатски $ ", добави медията, като се базира на взаимно изказване на двете силови структури в Киев.

***

Ръководителите на най-големите софтуерни компании, измежду които Илон Мъск и Марк Зукърбърг, посетиха през вчерашния ден Конгреса, с цел да споделят проектите си за изкуствения разсъдък (ИИ), в миг, в който Съединени американски щати създават нови закони за по-добър надзор на технологията, съобщи Франс прес.

***

Япония изстреля по едно и също време два галактически апарата предходната седмица, единият от които има задача да кацне на Луната.

Интелигентният уред за проучване на Луната (SLIM - Smart Lander for Investigating Moon), наименуван " лунен снайпер ", по проект би трябвало да се спусне на естествения сателит на Земята след четири до шест месеца с висока степен на акуратност - с до 100 метра отклоняване, спрямо нормалното разстояние от няколко километра.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР